Riolering verstopt?

Een verstopte riolering beperkt niet alleen de afvoer van uw water, maar ook uw woongenot en dagelijkse bezigheden. Anno nu is een goed werkende afvoer of riolering immers een voorwaarde om comfortabel te kunnen wonen. 

Zelf verhelpen of rioolservicemonteur inschakelen?

Wanneer de riolering verstopt is, is het aantrekkelijk hier zelf mee aan de slag te gaan. Chemische ontstopper, soda en een plopper worden dan ook vaak aangeraden om de verstopping te bestrijden. Klapwijk B.V. is al jaren rioolspecialist en hoewel wij in het geval van kleine verstoppingen begrijpen dat een plopper volstaat, raden wij u sterk af om te werken met chemische en soortgelijke middelen. Kies voor een langdurige oplossing!

Waarom niet zelf verhelpen?

Allereerst omdat het de verstopping vaak slechts tijdelijk verhelpt.
Door telkens met een tijdelijke oplossing te komen, wordt het daadwerkelijke probleem - een dieper liggende verstopping die steeds verder dicht slibt - steeds erger.
Waardoor een rioolservicemonteur de hele dag bezig is om het te verhelpen of zelfs vervangen.

Kortom: kortetermijnoplossingen zorgen voor langetermijnproblemen. Kiest u voor snelle hulp van hoge kwaliteit, dan voorkomt u extra problemen en kosten in de toekomst. 

Oorzaken van verstopte riolering

Een verstopte riolering kan diverse oorzaken hebben. Het is soms lastig te achterhalen waar het probleem van uw verstopte riolering vandaan komt. Zo kan uw verstopping simpel op te lossen zijn omdat uw afvoer dichtgeslibd is door etens- en/of zeepresten. Echter kunnen er ook andere oorzaken bij een verstopte riolering naar boven komen. Zo kan het rioleringsstelsel verouderd zijn en stroomt het water niet goed meer weg.

"Onze experts zien snel genoeg wat de oorzaak van uw verstopte riolering is en bieden u daarvoor een passende oplossing."

Andere oorzaken van een verstopte riolering kunnen verzakkingen zijn of te maken hebben met wortelingroei. Een kleine verzakking in uw riolering kan al voor veel problemen zorgen. In deze verzakkingen kunnen etensresten en toiletpapier blijven steken, met als gevolg een opeenhoping van afval en vervolgens een verstopping.

Ons Werkgebied

Wij werken voor bedrijven, particulieren, gemeenten, woningbouwcorporaties, verenigingen van eigenaren enz. Bel ons voor een prijsindicatie of voor een advies/offerte

Onze diensten

Loopt het water niet meer goed weg, rare geluiden in de afvoer of last van stank?

Riolering ontstoppen d.m.v. doorspuiten met hoge druk (wc, doucheputje, gootsteen of hemelwaterafvoer).
Riolering repareren.
Aanleg riolering.

Camera inspectie.
Leidingen opsporen m.b.v. sensor
Opsporen en verhelpen van. stankoverlast m.b.v. rookmachine.
Dakgoten reinigen.